fredag den 14. september 2012

Klaus Rifbjerg har udgivet en ny bog...

Åh nej nu igen det er næsten ikke til at holde ud hvorfor skriver den mand så meget er det fordi han har meget på sinde nej det tror jeg egentlig ikke det er nok fordi han er ved at være gammel og så skal han nå at have udgivet en helt masse inden han dør for jo mere han får udgivet jo mere udødelig bliver han tror han da nok. Trækker vejret.

Hvad handler hans nye bog så om ja det er næsten ikke til at sige for den handler faktisk om rigtig mange ting for hans bog er så smask fuld af superlativer og billedsprog at det er en ren fornøjelse nej det er det faktisk ikke det er nærmest en ren pine for man er da lige ved at falde bagover af bare ord ih hvor den mand da kan bruge ord man fristes næsten til at sige at han er en ordekvilibrist hvis ikke det var fordi jeg har ham mistænkt for at få ordorgasme hver gang han har skrevet en side. Trækker vejret.

Jeg har aldrig været særlig vild med Klaus Rifbjerg det må jeg i sandhedens interesse sige og hvis ikke det var fordi jeg blev tvunget til at læse den kroniske uskyld da jeg var på højskole så havde jeg måske ikke læst noget af ham og dog jeg plejer jo ellers at ville vide hvad der kommer af nyere litteratur men Rifbjerg han har altid irriteret mig og bare for at se om han altid var så irriterende så læste jeg flere bøger af ham men det blev det ikke bedre af og jeg læste også adskillige artikler af ham og han havde altid en mening om tingene som for det første var meget intellektuel og for det andet næsten altid gik på tværs af det de fleste mente ikke fordi der er noget i vejen med det men det kan godt blive trættende og en dårlig vane i det lange løb. Trækker vejret.

Så synes jeg også at indholdet i hans bøger er lige lovlig avanceret i hvert fald for en jyde som mig det er lissom om hans personer altid skulle være ulideligt avangarde og de nærmest opfandt det nyeste nye indenfor alt lige fra politiske meninger til sexstillinger og måder at tale på og så kan man jo spørge sig selv hvad godt han har gjort for litteraturen i Danmark men det tror jeg ikke man skal spørge sig selv om for så vil det blive noget i retning af at han har gjort Danmark mere demoraliseret og i hvert fald er hans bøger på ingen måde opbyggelige så kan man selvfølgelig spørge om en bog absolut skal være det og det mener jeg ikke den nødvendigvis skal men ligefrem nedbrydende tjah måske har det sin berettigelse ligesom anden kunst det handler om at få folk til at tænke sig om og tænke selv og nu har jeg tænkt selv jeg er og bliver aldrig Klaus Rifbjergfan!!!

2 kommentarer:

  1. jeg er ej heller fan af Rifbjerg , måske en fejl i min opdragelse ,,,, smiler...

    SvarSlet
  2. Heller ikke jeg er fan af den herres skriblerier. Efter at have stiftet bekendtskab med ham, som kunde i min hyrebil for cirka 10 år siden, må jeg sige, jeg bryder mig heller ikke om hans personlighed, han er for selvfed. Han smadrede min bagdør op i nogle parkerede cykler, så jeg bad ham om lige at blive til jeg havde tjekket om han havde fået lavet en skade på bil eller cykler. Så svarede han "det er jo bare en taxi". Mit svar blev " Nej, det er ikke BARE en taxi - Det er MIN taxi, og du er erstatningsansvarlig".

    SvarSlet