onsdag den 17. maj 2017

Tab dig - uden at være på kur 7. RYD OP


Hvad i hede hule har oprydning at gøre med at tabe sig?
En hel masse!!!

Prøvligåhørher:

Hvordan har du det, når det roder omkring dig?  Når tingene vælter ud af skabene, når du åbner en låge? Når du leder efter ting, og ikke kan finde dem? Når blomsterne står og visner i din vindueskarm? Når opvasken flyder? Fortsæt selv ...

Og hvordan har du det, når du åbner en låge og kigger ind på sirlige stabler af bluser? Når det dufter af forår i din stue? Når køkkenbordene indbyder til at lave lækker mad - og du ikke først skal rydde op, hvorefter du ikke ORKER at lave noget videre mad?

Jeg lærte engang, at hvis det roder udenfor dig, så roder det også indeni dig! Og det er en sandhed, jeg selv har erfaret. Jeg ved ikke, om den er universel, kan blot sige, at den i hvert fald gælder for mig.

Jeg vil godt foreslå, at du begynder med dit klædeskab. Tag en hylde af gangen. Tag alt ud og læg det pænt sammen, og læg det tilbage i pæne stabler. Så kan du overskue, hvad du overhovedet har i det skab. Og måske er der ved samme lejlighed noget, som du godt kan skille dig af med, fordi du aldrig bruger det, og heller ikke kommer til det. Er der ting, du ikke kan passe, så læg det et helt andet sted. Det, der ligger på dine hylder i dit klædeskab, skal være noget, som du bruger - i hvert fald ind imellem.

Og når det er gjort - nyd så følelsen!!! Mærk efter helt ned i maven! Det er der, jeg "vurderer", om en følelse er rar eller det modsatte. Denne her følelse er SÅ rar.

Men gå langsomt frem, og giv dig tid til at nyde hver en lille ting, du får ryddet op i. Og er dit hjem i bund og grund ikke til at komme igennem, så alier dig med familie og/eller venner. Enhver god veninde vil gerne give en hjælpende hånd et par timer. Tag lidt af gangen.

Og din stue: Efter en gang oprydning og rengøring - sæt så friske blomster ind. Udskift måske et par puder i en ny farve, eller stearinlys, eller duge, ja - alt, som kan få dig til at mærke denne følelse af friskhed, ro og orden.

Blomster er den helt enkle måde at opnå denne følelse på!!! Altså på et rent og opryddet bord!
Blomster gør glad! Blomster sender bølger af kærlighed, liv, fornyelse, håb!!!
Disse følelser er en stor del af hele det psykologiske mind-set, du nu skal til at arbejde med.

Giv dig selv denne gave!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar