I går skrev jeg om salat. Og begyndte med grøntsager.
I dag fortsætter jeg så med frugt.
Der var engang nogen der mente, at man ikke måtte blande grøntsager og frugt. Men min erfaring er, at det er særdeles glimrende at gøre. Dog skal en salat, her i min verden, have grøntsager som basis, og derfor skal der være mest af dem.
Men frugt iblandet er dejligt, giver lidt sødme, og ofte også noget at tygge i, og det skal der være, for at jeg føler mig tilfreds.
Så i dag får du min frugtliste - der er også nogle tørrede imellem.
Abrikos, friske, bløde eller tørrede.
Ananas
Ananaskirsebær
Appelsin, blodappelsin
Banan
Blomme
Blåbær
Boysenbær
Brombær
Cantaloup
Citron (stærk, men små firkanter i en salat er mums!)
Clementin
Daddel, friske, bløde eller tørrede
Fersken
Figen, friske, bløde eller tørrede
Granatæble
Grapefrugt, blodgrape
Hindbær
Honningmelon
Jordbær
Kaki (sharonfrugt)
Kirsebær
Kivi
Kokos, stykker, revet, tørret
Kumquat
Kvæde
Lime - samme som citron
Mandarin
Mango
Mirabel
Morel
Nektarin
Netmelon
Oliven
Papaya
Passionsfrugt
Pomelo
Pære
Rabarber - skal koges/bages og sødes lidt inden brug
Ribs - sure, men lidt giver smag og farve
Rosiner
Sharon
Solbær
Stikkelsbær, grønne, blå
Stjernefrugt
Svesker
Tranebær, tørrede
Vandmelon
Vindrue
Æble
Der findes mange andre slags frugter og bær, men disse kender og bruger jeg.
Frugt tilfører ofte sødme, eller syrligt - og farve.
Vi spiser jo også med øjnene, så salaten må gerne være smuk!
Det var dagens lille input!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar