søndag den 30. december 2012

Nytårsønsker

Jeg har nogle ønsker for det nye år:

- at der må dukke nogle politikere op i dansk politik, som ikke giver fem potter pis for spindoctorer, meningsmålinger, strategier, manipulationer, - men siger lige nøjagtig hvad de mener, og står fast på det. Og går ned hvis deres holdninger ikke vinder gehør i stedet for at ændre på meningerne.

- at disse politikere kommer igennem med at få gennemført en lovgivning, som giver mulighed for at smide asylansøgere hjem omgående, og uden at de får behandlet deres ansøgning, hvis de begår ulovligheder.

- at politikerne generelt kalder en skovl for en skovl og en spade for en spade. F. eks. lader være med at kalde den evt. nye folkeskolereform for et fremskridt, men kalder den, hvad den er, nemlig en besparelse.

- at politikerne tager rigsfællesskabet med Grønland alvorligt, og derfor blander sig i, hvordan og hvem, der skal arbejde, bore, tjene penge på Grønlands undergrund. Og at der ikke kan laves aftaler, som strider mod det demokrati, der er opnået. Grønland har selvstyre på mange områder, men bl.a. ikke på sikkerhedsområdet.  Det har ikke noget at gøre med at opføre sig som koloniseringsherrer, men er en pligt, Danmark har.

- at kommunerne får tilført midler, så det bliver muligt at undersøge sager, hvor der er mistanke om pædofili og incest, og at de opgiver den berøringsangst, der har været omkring disse sager.

- at bybusserne bliver gratis

- at udeblivelse fra sygehusaftaler skal koste det samme som parkeringsbøder.

- at p-vagter - også de private - opfører sig anstændigt. Det vil f. eks. sige, at de gør én opmærksom på, at man har glemt at stille p-skiven, hvis det er tilfældet - i stedet for at stå og lure, og så sætte en p-bøde i forruden, så snart man har forladt bilen.

- at værnepligten afskaffes, og at der i stedet indføres social pligt et halvt år for begge køn. Vi skal stadig have et forsvar, men udelukkende bestående af unge, som melder sig frivilligt.

- at faget demokrati får et gevaldigt løft i skolerne.

Jeg kunne med lethed nævne 100 ting, som jeg også ville ønske for det kommende år. Overordnet handler mine ønsker om ordentlighed og anstændighed. Og at vi alle opgiver vores konfliktskyhed overfor dem, som IKKE opfører sig ordentligt og anstændigt. At vi insisterer på, at det vil vi ikke finde os i. Og ja - selvfølgelig vil der være delte meninger om, hvad ordentlighed og anstændighed så er. Og de slåskampe må vi tage. Og ikke være feje!!

Godt nytår!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar