fredag den 21. december 2012

Jordens undergang er ingen leg!

Så blev vi snydt igen! Jorden skulle endnu engang gå under. Hvorfor bliver det så ikke til noget? Der er da ellers ting nok, der kan ramme jorden.

En komet der rammer jorden
En planet der støder ind i jorden
Et meteornedslag som det, der udryddede dinosaurerne
En asteroide
Et vulkanudbrud af ukendt størrelse
Fenrisulven der sluger solen
Aliens der kommer og vil have vores jord
Irak der sender atombomber ud over os
Guds straf fordi vi har indført homovielser
Zombier, der æder os allesammen
En ny syndflod
Jordskælv
Tiden der udløber

DR2 har sendt et godt underholdningsprogram i aften om jordens undergang.  Som underholdningsprogram var det faktisk godt. Men jeg må indrømme, at jeg var ved at få kuldegysninger, da publikum "til sidst" blev bedt om at tage hinanden i hænderne, mens man sang: Om lidt bli'r her stille.

Det var lissom om jeg vågnede op! Hvad f... er det, der foregår? Leger vi jordens undergang? Jeg mindes visse bibelsteder:

Om tider og timer har I ikke brug for, brødre, at der skrives til jer. v2 For I ved selv ganske nøje, at Herrens dag kommer som en tyv om natten. v3 Når folk siger: »Fred og ingen fare!« da er undergangen pludselig over dem som veerne over en, der skal føde, og de skal ikke undslippe (1. Tessalonikerbrev, kap. 5)

Først og fremmest vil jeg, I skal være klar over, at der i de sidste dage skal komme mennesker, der spotter og lever, som de har lyst til. 4De vil gøre nar af løftet om Jesu genkomst og hånligt spørge:»Javel, så Jesus har lovet at komme igen? Hvornår mon det sker? Så langt tilbage som nogen kan huske, er alt forblevet, sådan som det var fra skabelsens morgen.« ("2. Petersbrev, kap 3

Og der skal ske tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene gribes af angst, rådvilde over havets og brændingens brusen. Mennesker skal gå til af skræk og af frygt for det, der kommer over verden, for himlens kræfter skal rystes. Og da skal de se Menneskesønnen komme i en sky med magt og megen herlighed. Men når disse ting begynder at ske, så ret jer op og løft jeres hoved, for jeres forløsning nærmer sig." Og han fortalte dem en lignelse: "Se på figentræet og alle de andre træer. Så snart I ser dem springe ud, ved I af jer selv, at sommeren allerede er nær. Sådan skal I også vide, når I ser dette ske, at Guds rige er nær. Sandelig siger jeg jer: Denne slægt skal ikke forgå, før alt dette sker. Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldrig forgå. Tag jer i agt, så jeres hjerte ikke sløves af svir og drukkenskab og dagliglivets bekymringer, så den dag pludselig kommer over jer som en snare; for den skal komme over alle dem, der bor ud over hele jorden. Våg altid, og bed om, at I må få styrken til at undslippe alt det, som skal ske, og til at stå foran Menneskesønnen." Luk 21,25-36.

Jeg henviser ikke til disse tre bibelsteder for at vi nu skal skynde os at få fastsat en ny sidste dag. Men jeg blev grebet af en besynderlig og beklemmende angst for menneskeheden, som "leger" jordens undergang. For det er jo ikke alvorligt! Vi tror jo ikke på det!

På samme måde som vi heller ikke rigtigt tror på, at vi selv har indflydelse på, hvordan jorden har det. Well, vi hører om temperaturforhøjelser, isen der smelter ved polerne, og andre ting, som truer os, og som vi KAN gøre noget ved. Bare ikke lige nu! Og heller ikke de næste par år. Og kun lidt af gangen, for vi vil under ingen omstændigheder trues på vores velstand. Og vi vil heller ikke gøre mere end de andre lande, så mister vi konkurrencedygtigheden. Og når de kan vente til 2020 med at skære ned på co2udslip, hvorfor skulle vi så.

I DEN sammenhæng har jeg lyst til at SKRIGE ind i hovedet på hele menneskeheden: Vi leger ikke! Det er ikke noget, vi bare kan gøre, som vi vil med! Det er ikke noget, vi kan gøre til et underholdningsprogram. Vi har ALLE ansvar. Og nogle mere end andre. Og nogle skal gå foran og vise vejen.

Det er rigtigt, at de første kristne forventede Kristi genkomst i deres egen levetid. Og da det så ikke skete, hvad så, hva'? I dag kunne det godt se ud, som om vi selv som menneskehed har skylden, hvis jorden bliver ubeboelig. Vi skal ikke gå og lege jordens undergang, det er dog ikke en spøg. Vi skal tværtimod tage os sammen og opføre så ordentligt, at jorden kan bestå. Også selv om det kommer til at koste på vores velfærd.

Det kan være, at vi selv skaber Herrens dag, den yderste dag, dommedag, undergangen med vores måde at tænke og leve på. Og det er ingen leg!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar