tirsdag den 25. november 2014

Julefrokosttyper - hir hir!!!

Jeg har glædet mig til at lave dette indlæg. Jeg ÆÆÆÆÆLsker at studere disse typer. Nu skal I bare høre:

Husmoderen: Hun har lavet maden i forvejen, så mand og børn bare kan tage det op af fryseren. Eller det står parat i køleskabet, og der er kræset lidt ekstra for det, fordi de jo skal undvære hende i aften. Der er købt lørdagsslik ind, og en god flaske vin til gemalen. Hun snupper et hurtigt bad, smører sig ind i Niveacreme, tager den bedste, sorte kjole i klædeskabet, mellemhøje hæle og en lille smule make-up, som hun har lært at lægge den i Hendes Verden

Martyren: "Ja JEG går jo ikke til julefrokost, Vorherre bevares, det er jo ikke andet end druk og utroskab, næ nej, jeg skal ikke nyde noget. JEG bliver hjemme, gider ikke det ræs". Hun trækker i hjemmedragt og sætter sig i sofahjørnet med Ude og Hjemme.

Maneateren: Begynder tre måneder i forvejen at planlægge: Bruger DAGE på at finde den rigtig kjole, udfordrende og stram, måske lidt for stram. Finder endelig en flot, rød sag, smukt nedringet både her og der. Hertil sylespidse, højhælede stiletter. Hun går til kosmetolog og frisør, får lagt make-up til det helt store. Barberer sig på udsatte steder. Tjekker hvad Eurowoman mener. Garderer sig med kondomer. Hun er KLAR.

Partykilleren: Tager på arbejde som hun plejer. "Guud, ja, det er jo i aften, der er julefrokost". Hun har cowboybukser og skjorte på, tager lige et ekstra pift med deodoranten, reder håret, når ikke hjem inden festen, tænker ikke særligt over det, sender en sms til manden om, at hun kommer lidt senere hjem. Hun snakker næsten ikke med nogen, danser ikke, gaber ret meget og går tidligt hjem og læser Billedbladet

Chefen: Møder op med mere øjenmake-up end sædvanlig, hvad der får de kvindelige medarbejdere til at vrænge indvendig, og de mandlige til at skrue op for charmen. Hun drikker kontrolleret og går hjem omkring midnat, for "så kan I snakke om mig"! Hun går i seng med Alt for Damerne.

Humørbomben: Hun har været i festudvalget, og blev nedstemt, da hun foreslog, at man skulle møde op i klovnekostume. De andre ville lufte deres fine tøj! Hun har forberedt adskillige lege, hun dirigerer med alt og alle, hun deler sange ud, danser hele natten, byder alle op, mænd som kvinder, fyrer vittigheder af, fortæller intime detaljer om kollegerne, efterhånden som hun bliver mere og mere fuld. Hun læser Femina.

Den fortrolige: Hun samler 3 - 4 kolleger omkring sig, de snakker det meste af aftenen om den enes forestående skilsmisse, den andens mindreværd og den tredjes jalousi. Hun lytter og kommer med gode råd, skruer hele tiden ned for musikken, når humørbomben skruer op.Hun læser Set og Sket.

Den overraskende: Hende har du ikke lagt særlig meget mærke til, men lige pludselig - waouw hvor ser hun da egentlig godt ud. Hun har lagt brillerne, har hun kontaktlinser på? Håret er ikke sat op men udslået, er det blevet farvet? Det ser mere blankt ud end sædvanligt, og sikke da bløde fald og krøl! Hun er enkelt og smukt klædt, bærer en perfekt diskret make-up, og dufter friskt og dyrt. Hvem er hun egentlig? Måske skulle man lære hende nærmere at kende...Hun læser Ugebladet Søndag, mest p.g.a. krydsordene.

Sladrekællingen: Hun har også sine fans - 2 - 3 stykker samler sig omkring hende, for hun har altid de seneste nyheder om de andre. De skuler forarget til kollegaer, går på toilettet sammen, pudrer næsen til ingen verdens nytte, og tager en taxa ind til byen omkring midnat. Til hverdag læser hun Se og Hør.

...og så den uundgåelige: Hun OSER af hormoner, har længe i forvejen besluttet, hvem det skal være, sætter sig ved siden af, eller i det mindste i nærheden af ham. Har den lækre parfume på. Hun læser Cupido.

Festaben: Hun har i forvejen underholdt alle om, hvor længe hun holder ud, hvor meget hun glæder sig, hvad hun skal have på osv osv. Under festen drikker hun sig megastiv, og efter et par timer bliver hun lagt ind i opholdsstuen på en sofa med en spand. Hun læser I Form!!!

Den kærlige: Kommer hurtigt i løftet stemning, og lægger an på de fleste mænd, - kysser og krammer alle, som helst vil holde hende noget på afstand. Hun flyder over af rosende ord om firmaet, og eeeeelsker alle kollegerne, de er bare SÅ søde og hjælpsomme og forstående. Hun læser In.

Betroeren: Benytter lejligheden til at fortælle de nærmeste om sine inderste hemmeligheder, også et par af firmaets, men forlanger streng fortrolighed af lytterne. Hun har på snedigste vis opsnappet diverse hemmeligheder, som hun nu deler ud af. Hun læser Vi med Hund!!!!!!!!!!!

Gramseren: Selv om det oftest er manden, der får dette prædikat, findes der skam også kvinder i kategorien. Hun løsner hans slips, lægger sine hænder i hans skød, sætter sig på skødet af enhver mand - og hun læser Bilmagasinet!!! (Fnis!)

Brokkeren: Er træls i dagligdagen og skruer helt op for maskinen her til julefrokosten. Hun brokker sig over chefer, kolleger, sin mand, sine børn, andre kvinder, mænd i alle aldre, you name it - det er hendes varemærke. Hun læser - ja gæt engang: Helse!!!!

Kariokenørden: Som aftenen skrider frem bliver hun mere og mere træls (som de fleste af de andre typer også), men hende her bliver direkte sur, hvis man beder hende skrue ned for charmen, for hun tror om sig selv, at hun burde søge optagelse i x-factor. Med mindre nogen lægger kraftigt an på hende, bliver hun ved til hun segner, så skynd dig at drikke hende fuld - meget fuld, for ellers er der ikke noget at gøre. Hun læser Vi Unge

Filosoffen: Læser Illustreret Videnskab og samler på gamle numre af Det Bedste. Stiller retoriske spørgsmål, som hun selv svarer på. Drikker temmelig meget, og filosoferer overfor enhver, der nærmer sig hendes sofahjørne, men hun snakker gerne videre, selv om tilhøreren er gået igen.

Der er sikkert en hel del flere typer, men de her kender jeg TEMMELIG godt, jeg er også selv en - eller flere - af dem. Jeg mener VAR!!!! Dengang jeg gik til julefrokoster, dengang jeg var på arbejdsmarkedet, dengang jeg - øh, jeg lever jo sådan set endnu. Men nu om dage holder jeg mest af julefrokoster i familiens skød med børn, svigerbørn og børnebørn. Eller dem med en enkelt god veninde eller ven.

Og sådan er der en tid for det hele....

1 kommentar: