tirsdag den 25. februar 2014

Du bliver i dårligt humør af at tænke på helvede!

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/546452:Kirke---tro--Forskere--Du-bliver-i-daarligt-humoer-af-at-taenke-paa-helvede

Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde over ovenstående artikel.

Under alle omstændigheder, så er det et rigtig godt eksempel  på, hvordan nutidens lykketro og kristendommen kan komme i konflikt med hinanden. Der er en verden til forskel. Og en tro.

Hvad skal vi da stille op med den himmelråbende - eller jeg burde måske skrive - helvedes tro på, at vi skam bør fjerne alle elementer i livet, der gør os i dårligt humør. Og kristendommen!! Armen altså, den bør da få os til at føle os i godt humør! Ikke!!!

Svar lige mig på, hvad en undersøgelse, som går ud på at klarlægge, om folk blive i dårligere eller bedre humør af at tro på himmel og helvede, skal gøre godt for??? Nåe jo, det er da klart: Den skal få folk til at indse, at de bør holde op med at tro på himmel og helvede, og vupti - så bliver de i bedre humør. Afskaf helvedet - og himlen med for den sags skyld - så skal du se, hvor det går. Livet bliver som en leg, alt bliver til leverpostej, huttelihej!!!

Forskerne i omtalte projekt mener også, at det er muligt, at tanken om et helvede får ikke-religiøse til at tænke på, hvad de måske vil stå ansigt til ansigt med, hvis de tror på det forkerte. Uha da da. Skal de ikke-religiøse nu også til at tage stilling til et muligt helvede?? Det kan vi kristne ikke være bekendt!! Ikke nok med, at vi skal belemre os selv med en mulig ikke-lykke følelse, men skal de ikke-religiøse nu også begynde at tvivle?? Armen, hvor er vi henne? Hvor er det syyyyynd for dem!!

Godt nok står der i artiklen, at religiøse mennesker har en tendens til at føle sig lykkeligere, "og det er formentlig drevet af det sociale aspekt"!! Hvad helvede der så menes med det???

Men summa summarum: Du bliver i dårligere humør af at tænke på helvede!!! Som skrevet står. Uanset om du er religiøs eller ej!!

Og nu bliver jeg rigtig ond: TÆNK, hvis der nu var noget i dit liv - eller hvis du hørte om noget i dit liv - som fik dig til at blive urolig?? Som medførte, at du begyndte at tænke dig om! Og overveje, om din samvittighed nu også er ren!! Og om der findes en straf for ting i dit liv, som du godt ved, du har gjort - og som ikke er så godt?? Tænk hvis du skulle lide en evig pine efter døden, kastes i flammerne, leve med djævelen og alle hans engle - og så til evig tid!!

Den tanke er for fjolser - skynd dig at mene det! Det kan ingen oplyste, civiliserede mennesker i dag gå ind for. Jeg skynder mig lige at berolige mig selv i mellemtiden, med at helvede er opfundet af Dante i hans "Inferno". Og at en hel kristendom overtog hans billedsprog, og hvad værre er, hans virkelighedsforståelse - fra middelalderen og stort set op til i dag. Eller næsten!

MEN - selv om dette være sagt - så må det stå fast, at ingen, religiøse som ikke-religiøse, kan slippe for at tage stilling til himmel og helvede i deres liv. Hvis altså du vil leve et autentisk liv, hvor åndelighed hører med. Men vær pjat, og så skal du se, hvor det går. Lev på overfladen! Skub alle negative tanker og begreber overbord - tænk positivt, lev lykkeligt.

Tillykke, du har vundet et pseudo-liv. Ønsker du at gå videre til det evige liv??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar