torsdag den 7. februar 2019

Forårsmoden 2019!!!!!

Hvor er det godt, vi har ugebladene! Jeg ville simpelthen ikke kunne komme med ind i foråret, hvis det ikke var for Femina! Men det blad hjælper mig på alle tænkelige måder.

Tag nu denne uges Femina: Her får jeg heldigvis fortalt, hvad de 7 største tendenser til foråret er. Og hvis der skulle sidde en eller anden ignorant og ikke vide, hvad jeg snakker om med TENDENSER, så gælder det naturligvis TØJ!!! Altså det, vi går med! Har på kroppen!

Nu fremlægger jeg tendenserne i en anden rækkefølge, end den, der står i bladet. Nemlig efter hvor stort indtryk de gjorde på mig - og min undren.

Printmix: "Tørklæde- , blomster- og abstrakte print mixet med EXCENTRISKE mønstre og stærke farver, alt er tilladt" Hold nu da helt op! EXCENTRISKE mønstre, hva'beha'r!! Tøjmoden har godt nok opfanget, hvordan virkeligheden ser ud. I den er vi excentriske!! Enere. Individer. Individualister (som alle skal være excentriske) Det minder mig for øvrigt om Monty Pytons film Life of Brian. "Look, you've got it alle wrong! You don't need to follow me! You don't need to follow anybody! You're all individuals"! Frelseren belærer mængden om, at de skal være sig selv, og ikke blindt følge ham. De skal gøre, hvad de selv synes er rigtigt. Hvortil mængden svarer med én stemme: "Yes, we are all individuals", bortset fra Dennis, der siger "I am not"!

Og derudover: I forårets tøjmode ER ALT TILLADT! Hvad jeg har lært om god smag - glem det! Hvad der passer sammen i farver - er helt yt! Og hvad man holder sig til i farve- og mønstervalg, når man sætter ting sammen - outdated! Her kommer jeg til at tænke politik. Og politiske partier, og her passer tøjmoden FULDSTÆNDIG ind, og har fanget de væsentligste trends: Glem alt om god smag, god stil, hvad der passer sammen - det er OUTDATET!!!

"Hold dog fast i, at de samme nuancer/farver går igen som en lille rød tråd i dit eklektiske look"! Nå dog!!
En LILLE rød tråd - akkeja, igen tænker jeg politik. Dit EKLEKTRISKE look?  En eklektriker er én, som
uden at have en selvstændig anskuelse udvælger det, han finder bedst i andres (filosofiske, kunstneriske el. videnskabelige idéer og sammensætter det til et hele. Jeg må le!!! Men det er moden her i foråret! Tænk, at "de", altså trendsætterne, har kunnet SE det!!!

Sporty: Det er muligt, du ikke mener, at du er "sporty". Det er lige meget, for nu skal vi tilbage til 90'ernes oversizeblazere og boucléjakker, SOM GIVER ET COOL BUSINESSLOOK!!! Aha!! Det er altså DET, det kommer an på! Du skal have et cool businesslook! Hvad nu hvis man er børnehavepædagog? WHAT? Har du ikke fanget den endnu? Cool businesslook, det er DET, du skal lære børnene. Altså her i foråret, og du skal selvfølgelig gå forrest, bl.a. med dit outfit. Så kan du altid ændre pædagogik til efteråret!

Cykelshortsene er også nævnt! Mon ikke den trend er opsamlet efter Kronprinsesse Marys tale til sin mands 50-års fødselsdag sidste år? Mary ER jo lidt af en trendsætter, hende kan vi godt lide! Og den ironiske distance, der lå i hendes billedtegning af kronprinsen i cykelshorts - jo, DET kan vi helt bestemt godt lide, vi elsker ironi, så har vi nemlig både sagt for og imod, helt uden omkostninger.

Det inderste yderst: Her er vi også tilbage i 90'erne, hvor vi gik med underkjolen udenpå tøjet. Altså nogen af os! Men 2019-udgaven er en DELIKAT fortolkning med romantiske slip-dresses. Dette sidste ord måtte jeg slå op, og endda have Google til at oversætte. Jow jow, det er en glidekjole, der ligner en underslip, skåret på forspændingen. Så ved du det!

Jæ ve snart ik'? Sku' jeg vove en hypermoderne udgave og tage BH'en udenpå skjorten? Der ville blive kigget på mig, det er helt sikkert. For jeg er en 85D! Men er det ikke også det, det kommer an på, når vi følger moden? At blive kigget på!

Så rummer dette også blondetoppe og nederdele med smukke kanter. Og bladet anbefaler: "Brug dette som en del af et RENT OG USKYLDIGT lag på lag-look..." Nå for sørensen da! Rent og uskyldigt? Sammen med det cool businesslook? Det føles lissom det stikker i hver sin retning. Men det passer måske meget godt ind i printmix-look'et, hvor man også blander ting, man troede ikke kunne blandes. 

Tie-dye: Efter lidt søgning, fandt jeg ud af, at det betyder "bundet og farvet". Jo, det kunne jeg vel have sagt mig selv, men hvad mener man sådan nærmere? Det gør bladets tekst rede for: "Det elskede (eller måske forhadte) hippieprint ..." O.k. så er det næsten lissom jeg føler mig mere hjemme, og det ER ganske rigtigt en gammel 70'er stil, der er "en moderne upgrade til smukt print i mere rene farvekombinationer". Nå! Hvad var der nu i vejen med mine batikfarvede sweatshirts og tørklæder? Måske skulle jeg finde noget frem, jeg har vist et par ting liggende. Det ville sikkert gøre sig ned over min uden-på-BH! Det skal mixes med denim (det kan jeg klare) eller bare ben (det klarer jeg også) i korte støvler (o.k. - må det være med hæl?) "og få det skønne  afslappede boho-look". Jeg gætter på, det betyder bohemeagtige look. Boho lyder godt nok bare smartere. Lidt ligesom buh huh. Eller bøh(mand)

Mon det skal sættes sammen med det cool businesslook?

Jeg holder her. Anyway - dette forår bliver en virkelig udfordring for mig, kan jeg læse i Femina. Men jeg må vel hænge på, hvis jeg skal nå at blive et INDIVIDUELt, EXCENTRISK, COOL BUSINESS-LOOK-ALIKE, DELIKAT, RENT OG USKYLDIGT EKLEKTISK væsen, bevægende mig ud i foråret - i øvrigt iført gult i alle farvenuancer, som også hører med til det hotte her i foråret. Jeg får travlt!










Ingen kommentarer:

Send en kommentar